Open Avond op donderdag 24 november 2022

Wat leuks doen met je EHBO diploma/certificaat?
Ben je creatief en houd je van acteren?
Volg dan de opleiding tot LOTUSslachtoffer!
Beleef wat LOTUSslachtoffers zoal doen tijdens onze
Open Avond op donderdag 24 november 2022
van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Hallo EHBO’er,
Tijdens deze open avond vertellen en laten we jullie zien wat een LOTUSslachtoffer moet doen voordat hij tijdens bijvoorbeeld een herhalingsles EHBO kan optreden. Tevens vertellen wij meer over de opleiding tot LOTUS die wij in 2023 willen gaan starten. Hieronder staat in grote lijnen al aangegeven hoe de cursus gaat, maar op de open avond op 24 november kun je meer zien en natuurlijk vragen stellen. Ben je geïnteresseerd? Klik hier om jezelf via het aanmeldformulier aan te melden, zodat wij weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. Zowel de Open Avond, de kennismakingslessen en de volledige opleiding worden in Uithoorn gegeven, locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1, 1422 DT Uithoorn.
Kennismakingslessen, start 5 januari 2023
Ben je tijdens deze Open Avond enthousiast geworden, dan kun vanaf januari 2023 eerst een serie Kennismakingslessen volgen. Probeer tijdens 4 lessen voor € 40,– uit of deze opleiding werkelijk iets voor je is. Maak in 3 lessen kennis met grimeren, acteren en een beetje ontwerpen en ensceneren. In de vierde les volgt een evaluatie.
Wat heb je nodig?
– Een geldig EHBO-diploma of -certificaat (meenemen naar open avond)
– Een beetje inlevingsvermogen in echte slachtoffers
– Een beetje lef om te acteren voor een groep mensen
– Een beetje fantasie (om een leuk ongeval te kunnen ontwerpen)
– Een gezonde dosis humor
Opleiding
Vind je het leuk en denken jijzelf en de instructeurs dat het iets voor je is, dan kun je vanaf maart 2023 de volledige opleiding volgen. Belangrijk daarbij is dat er ruimte is in je eigen agenda: elke 1 e en 3 e donderdagavond van de maand en soms ook de 5 e en daarnaast af en toe een zaterdag plus thuis oefenen. De donderdag voorafgaand aan de les op zaterdag is vooral theorie en zal online gegeven worden. Totaal duurt de opleiding ± 15 maanden. Je kunt eigenlijk geen les missen, maar dat lukt ondanks goede bedoelingen niet altijd. Tracht dit te beperken. Je sluit de opleiding af met een examen voor het diploma of certificaat LOTUSslachtoffer van resp. het Oranje of het Rode Kruis.
Opleidingskosten
De kosten voor de hele opleiding bestaat uit drie delen:
– Deel kring Uithoorn ligt rond € 325,-, afhankelijk van deelname. Dit is inclusief diverse materialen, het LOTUSleerboek en een verzekering voor als je gaat optreden als slachtoffer tijdens je opleiding.
– examengeld Oranje of Rode Kruis, dit ligt dit rond de € 250,-.
– bijkomende kosten voor persoonlijke spullen als een koffer waar je je materiaal in vervoert, een spiegel, wat kwastjes en spatels naar keuze, koffie/thee tijdens de lessen.
Je kunt bij je EHBO-vereniging vragen of ze meebetalen aan deze cursus, omdat zij veel belang hebben bij een goed opgeleid LOTUSslachtoffer.
We zien je komst graag tegemoet.

Meer informatie:
Opleiding
Wat doet LOTUS

Aanmelding:
Meld u aan voor een opleiding! (begint mogelijk maart 2023 bij voldoende aanmeldingen.)